Perşembe, Temmuz 28, 2011

Hayat Enteresanlıklarla Dolu

Çünkü; zerre sevmediğim ve uyuşturucu bağımlısı olan sanatçılar 28'ini görmeden ölüyomuş bunu anladım. Bkz. Amy Winehouse, Kurt Cobain, Jimi Hendrix. Umarım Amy de Cobain gibi ölünce efsane olmaz. Umarım! Diğer sanatçılar, siz de ayağınızı denk alın bak sevmediklerim ölüyo! Ona göre! Akıllı olun!

Çünkü; işe başladım.

Çünkü; dün Hrant Dink trendmiş twitter'da ve "şehitler için o kadar üzülmüyosunuz", "X kişisi (Türk ırkından random bi ölü koyun X yerine) ölünce bu kadar büyük olay niye olmadı" tarzında son derece şovenist, beyinsizce, mantık yoksunu yazılar yazılmış, tivitler atılmış. Dink'in ölümünden beridir ne zaman bi yerde biri Hrant dese bu tip yırtık dondan fırlayan IQ yoksunlarına rastlamak mümkün, o yüzden tuhaf karşılamadım. Beyinsiz olmak onların suçu değil, doğuştan gelen bi durum. Şaşırdığım nokta ise "Hrant Dink kim ya tanımıyorum bile xD" diyenler... Yani tamam, gerizekalılık, cahillik ayıplanmaması gereken bi durum. Ama neden sosyal internet ortamında "ben cahilim ve yetmez gibi de ultra gerizekalıyım" diye bağırmak ister ki bi insan?

Çünkü; hemen hergün bikaç blog okurdum en azından. Fakat işe başladığımdan beridir, yaklaşık bir haftadır 1 tane bloğa girmişliğim yok. Bana kalan zamanda ya kafam güzel ya da dizi-film izliyo oluyorum.

Çünkü; bugün işte bi masa kalkarken 25 kuruş tip bıraktı. Bildiğin 25 kuruş. Hesap 27.75 tuttu, 30 lira kutuya bıraktılar, para üstünü beklediler, kalkarken de 25 kuruşu bırakıp diğer bozuklukları aldılar. Şimdi mantıken bırakırsın ya da bırakmazsın o senin bilceğin iş. Ama hiç 1 lira altında tip bırakan görmemiştim.

Çünkü; insanlar kendilerine gizemli bi hava vermeye çalışıyo. Cool mu olduğunu sanıyosun yarrraaaaaam?

Çünkü; 16 yaş altı bi yığın hatun sikiş sokuş muhabbetiyle donatıp durmakta tumblr'ı. Seviye sıfırın altında 17541825481624 derece amk. Resmen cinsellik açısından yozlaşıyoruz bence. Biz o yaşlardayken hatunlar öpüşmeye ters bakardı lan. Çok mu erken doğmuşum ne?!

Çünkü; öyle işte ne biliyim amk. Hadi kaçtım.

Pazartesi, Temmuz 25, 2011

Facebook'taki Reklamlar

Profiline kim bakmış, kimler online, kim seni silmiş, kim ne kadar tıklamış seni vb zırvalıkların bu noktaya kadar gelmiş olması... Face'te bu reklamı görüp de büyük bi umutla tıklayan insanlarla tanışmak istiyorum.

Dipnot: "Sevişmek" lafına da oldum olası ayar olmuşumdur. Bu da böyle bi anımdı.

Cumartesi, Temmuz 23, 2011

Pazartesi, Temmuz 18, 2011

Akrabalık İlişkileri

Gözlemlediğim kadarıyla birçoğumuz akrabalık ilişkilerindeki isimlerin karşılığını ya bilmiyor ya da sıkıntı yaşıyor. Gün itibariyle artık buna bi son vermeliyiz diye düşünüp sizlere kimin kim olduğunu kendim üzerinden varsayımlarımla anlatıcam.
Şimdiiik... Ben, benim. Beni doğuran kadın annem oluyor. Buna yardım eden erkek babam. Mesela ben 40-50 yaşlarında biriyle evlendim. Karım oluyo. Bunun da benim yaşlarımda bi kızı var, üvey kızım oluyo. Üvey kızım babamla evlense babam benim damadım oluyo. Karım da babamın üvey annesi. Kızım da benim üvey annem. Babam bana kayınbaba derdi. Karımla bi oğlumuz olsa, babamın kardeşi olurdu aynı zamanda da torunu ve hatta aynı zamanda kayınçosu. Kızımınsa hem kardeşi hem de kaynı olurdu. Babamla kızımın da bi çocukları olsa benim hem kardeşim hem de torunum olurdu. Karımın hem torunu hem de görümcesi. Kızımın hem çocuğu, hem de kardeşi. Oğlumla babamların kızını yani kardeşimi yani torunumu evlendirirsek... Neyse ben kaçar gençler, daha fazla kafa bulandırmıyım.

Düz Adamla İktisat Dersleri

Bu amına kodumunun eğrileri sağa ya da sola kaymadan bi adam gibi yerlerinde dursalar olmuyo mu lan?

Cuma, Temmuz 15, 2011

Götünüzden Element Uydurmayın!

Bundan sonra lisedeki ders kitaplarında öğretilmesi gereken periyodik cetveli kendi ellerimle hazırladım.

Perşembe, Temmuz 14, 2011

Anlam Veremediğim Şeyler Var Vol. II

İnsanlar Tumblr, Blogger vs profillerinde/sayfalarında neden açıldığında otomatik olarak çalmaya başlayan şarkılar koyar? Uyandığında müzik açıp uyurken kapatan benim gibi bi insan için oldukça irite edici. Hayır yani ne diye dikte ediyosun dinletmeye? Senin egon tatmin olcak diye ben bu işkenceyi çekmek zorunda mıyım arkadaş? Hele bi de bi huyum var, ki bana bunu yazdırmaya sebebiyet veren de aslında az önce yine birilerinin dikte etmesi, tumblr'da falan sürüyle sayfa açıyorum aynı anda. O müzik hangi sayfanın neresinden geldiğini bulana kadar çok ağır küfür yiyosunuz, 1. ve 2. dereceden bütün akrabalarınıza sırayla halleniyorum kapatana kadar. Yapmayın. Koyun kenara çok istiyosanız bi music player, müzik zevkinizi merak eden insanlar tıklasınlar. Akıllı olun, sinirlerimi kaldırmayın!!!

Çarşamba, Temmuz 13, 2011

Vecize

Bir söz vardı, geçenlerde bir arkadaşın kadınlara karşı yakarışı sırasında hatırladım. Ben mi götümden uydurdum yoksa bi yerde mi duydum hatırlamıyorum ama şöyleydi:

"Kadınları anlamaya çalışacağıma bluetooth'la çalışan ütü yaparım daha iyi"

Pazartesi, Temmuz 11, 2011

Anlam Veremediğim Şeyler Var

Sevgilisiyle sinemaya giden bi XY kromozomlarına sahip canlının sinemayı kapatmasına romantizm diyenler gördüm. Nasıl romantizm olabilir bu yahu? Adamda belli ki ya sinema salonu fantezisi var, sikicek ya da saf, katışıksız bi görgüsüz. Gün geçtikçe türk kadınları daha da krolaşmaya, barzolaşmaya başlıyo. Kalite standartlarınız oldukça düşmekte eyy kadın milleti. Her fırsatta erkek apaçilerle taşak geçiyoruz fakat artık bu işin erkeği-kadını kalmadı iyice. Akıllı olun, adam olun lan!!!

Pazar, Temmuz 10, 2011

Minibüs Şöförleri Başkadır

İstanbul'dayken bindiğim bi minibüsün şöförü aklıma geldi. Adam çok garip amk. Böyle antropozla ergenlik arasında bi yere sıkışmış, çıkaramamışız. Sürekli bi telaş içersinde. Sürekli birilerine "çabuk ablacım/abicim", "acele edelim bayanlar/baylar" gibi gibi. Şöförün bu komutlarına uymazsanız da, dikkat ettim ki fazla para alıyo. Ayrıca bi yerde yolcuyu indirdi, 10 metre sonra birileri "dur" işareti yapıyo, belli ki minibüse bincek. Adam tekrar arabayı hareket ettirip durdurmak yerine müşteriyi es geçip almıyo. O arada minibüse yürüdün yürüdün. Yoksa çok geç. Resmen trip atıyo amk asjlkghkaljshdg. Neyse, bi yerde de bi turist çift bindi. Eleman parayı çıkarttı, elinde bekletiyo. O sırada da bi 500-600 metre gittik heralde. Şöför reyiz aynadan lavuğu kesip kesip duruyo. Bi de sızlanıyo, "amına goduum turist diye para vermicek sanıyo heralde" diye. Sonra ışıklarda durunca anladık ki, şöförü meşgul etmemek için minibüsün durmasını bekliyomuş. Vayyyy mınakoyim beee. Bizde olsa... Neyse biliyosunuz zaten cümlenin kalanını.
Bi de şu var ki, okulum nedeniyle bulunduğum Bursa'nın Görükle semtinde çalışan yüzlerce minibüs var, öğrenci popülasyonunun yüksek olmasından dolayı. Ve hemen hemen hepsi sarışın mavi gözlü. Çoğ enteresan. Al bunu da dinle hadi, kaçtım.

Advanced Music Video


Şimdi reklamlar...
Facebook üzerinde bi sayfa oluşturduk. Sayfada müzik videoları yayınlıyoruz fakat her önünüze geleni değil tabii. Deneysel, yaratıcı, sıradışı videolar... İlginizi çekerse bi like'ınızı esirgemeyin:D İŞTE LİNK.
Reklamlar bitti...

Cumartesi, Temmuz 09, 2011

Fare!

Salı günü itibariyle Bursa'ya ayak bastım. Ondan beridir kafam güzel anca yazıyorum. Neyse ev arkadaşlarımla terminalde buluşup atladık arabaya geldik. Evin kapısını açmamızla leş kokunun yüzümüze vurması da bir oldu. Evet, temizlik yapmadan dönmek gibi bi hataya imza atmıştık. Salonda ise günün büyük süprizi bizi bekliyodu: FARE! Ortada böyle toz yumağı gibi bişi var. Ulan ne bu böyle acaba derken o toz yumağından çıkan bi kuyruğumsu şey farkettim. Diğer tarafdan da ağzı, ön dişleri ve 2 patisi dikkatimi çekti. Gerizekalı eve girmiş, ölmüş, küflenmiş, bi kısmı karıncalara yiyecek olmuş. Evin pisliğini anlatmama gerek yok sanırım. Ölümüne temizlik yaptık, koltukların altını çamaşır suyuyla silmeye kadar abarttık durumu. Neyse ki yuva neyin yapmamış. Karıncalar da enteresan hayvanlar, farenin bokuna bile hallenmişler, yemeye çalışıyolar. Neyse, bi yandan kafa güzelliği bi yandan temizlikle geçen 4 gün sonunda ev artık yaşanır bi hale gelmiş durumda. Daha iş falan kovalıcam amk. Of. 23 yaşındaysanız hayat çok zor :/

Son günlerdeki favori parçamla veda ediyorum. Gömüşürüz.

Pazar, Temmuz 03, 2011

Fenerbahçe vs Şike

Sabahtan beridir herkesin diline yarak olduk gene. Pardon, pelesenk olduk dicektim. Zerre sikimde olmamakla birlikte zaten yıllardır Aziz Yıldırım'ın bi katakulliler çevirdiğinden emin gibiydim. Muhtemelen bu soruşturma sonucunda Aziz ve elemanları serbest kalacak, Fenerbahçe ligten düşürülmicek, şampiyonluk da bizde kalıcak yine. Aziz başkan sanmıyorum ki yaş tahtaya bassın. Babalar gibi veririz parası neyse, alırız kupayı akhfkajhflajhdlf.
Neyse, sezon içinde büyük patlamalar yaşayan Trabzonsporlular başta olmak üzere, haftalarca ligte kalma mücadelesi veren Galatasaraylılar ve Q"4" ve Çetesi transferleriyle bi sik olamayan Beşiktaşlılara yine gün doğdu. Geçen sezon ve bu sezon başında gözdem Beşiktaş'tı fakat Trabzonsporlular büyük çabalarıyla onların tahtını ele geçirdi. Canımsınız yaa:) Hani bikaç milyon kişinin altına yatıp birinden bile para alamayan bi hayat kadını bile eminim sizin kadar ağlamaz:D Burdan Türk adalet sistemine, futbol federasyonuna, hatta Aziz Yıldırım'a sesleniyorum. Hacılar, Trabzonlular artık suscaksa, rica ediyorum onlara verin şampiyonluğu. Menopozlu karı gibiler lan. Yazık amk. 1987691614 yılda bi şampiyon olma umutları vardı, siktik attık. Valla verin ellerine yarrrraa... Öhm... Onu zaten vermiştik, kupayı dicektim. Verin de kurtulalım lan :/ Bi defa Fenerbahçe'nin adını ağzınıza almak için, önce ağzınızın dolu olmadığından emin olun. Sezon sonu doldurmuştuk. Hatırlatırım.
Yazıma bugünün anlam ve önemini belirten bir söz ve bir görselle son veriyorum:
"Fenerbahçe'yi istediğiniz kadar araştırın. Altından çıkacak tek şey Galatasaray olacaktır."

Cumartesi, Temmuz 02, 2011

Selam, N'aber?

* Evimi, kotasız internetimi, yaylarının anası ağlamış-yavşamış olan çift kişilik yatağımı, Antoni'yi, sıçarken sigara içebilmeyi, balkonda mangal yapmayı, gece 3-4'te eve girince "hiç gelmeyeydin" diye trip atılmamasını özledim... Suyun kaynadı İstanbul!

* Armin van Buuren'e de Efes One Love'a da gitmedim. Çok mutsuzum amk. Armin'de çok fazla apaçi dolcaktı, tatsızlaşıcaktı. Efes'e de kalabalık grupla gitmeyince tat alamıyorum, o kalabalık da olmıcaktı. Sikerun! diyip evde oturdum. Aklıma sokayım!

* Photoshop'ta fotolarım üstünde oynıcam ama kafamdaki pozların hiçbirini vermemişim. Anne-babaya da "gel beni şöyle çeksene" diyemiyorum. Arka fon'un tek renk olması gerektiğinden dışarda da çekilemiyorum. Eve de kimseyi çağırıp 10 dk.lık iş için saatlerce çekmek istemiyorum.

* Son 1 haftadır falan sürekli yeni kayıt'a tıklayıp bişeyler yazıyorum. Sonra beğenmeyip siliyorum. İstanbul'da olduğum zamanlarda çok fazla şey yazardım. Başıma da sürekli sikimsonik olaylar gelirdi. Şimdilerde hayat beni kanıksamış gibi. Sürekli normal şeyler. Sıktın ulan! Antropoza mı giriyorum naaabıyorum bi anlasam?! Bi de sürekli ter basıyo felan...

* Bunları da laf olsun torba dolsun diye yazıyorum he. Bence buraya kadar bile okumuş olman çok gereksizce. Bi düşün mesela şuan. Okumasaydın ne kaybederdin amk? Hiç.

* Mutluluğunun sebebinin başkalarına bağlı olması ne kadar sikko bi durum ulan?!

* E.E. tam bir gerizekalısın. Son günlerde aklıma geldikçe götümün loblarını açıp kapayarak gülesim geliyo. Lütfen ibneyseniz bu hareketi hayal etmeyin. Hoş değil üzerimden fantezi kurmanız. Ben sizin ananızla ilgili fantezi kuruyo muyum orozbu çocukları!!!

* Bu yıldızlar gene çiçek gibi çıkcak dimi?

* Bu yazı böyle uzar gider. Hala okumaya devam ediyosan kaç kurtar kendini.

* Bikaç gün önce biriyle tanıştım. Umarım siz tanışmazsınız. Evlerden ırak amk.

* Kafam o kadar büyük ki, teknoloji henüz kafama göre gözlük yapabilcek kadar ilerleyemedi sanırım. Her denediğim gözlük cücük gibi kalıyo:s

* Scott Pilgrim vs The World filmini izlemediysen çok şey kaybetmişsin demektir.

* Triangle filmini izlemediysen hiçbi şey kaybetmemişsin demektir.

* Sıkılıyorum yavaştan yazmaktan.

* Herkes mezun oluyo. Keple fotosu olmayanı dövüyolar. Bi ben kaldım sanırım okuyan hala. Fahri doçentlik başvurusu yapıcam. En olmadı demirbaş listesine girsem kâfi.

* Şarkı-lar ile yazımı sonlandırıyorum, zira baya darlandım yazmaktan. Film izlicem. Kafama göre renklerle isimlendiriyorum, artık bahtınıza ne çıkarsa...