Salı, Şubat 16, 2010

Bir All-Star Haftası Daha Geride Kalırken...

2010 All-Star haftası, pazarı pazartesiye bağlayan gece oynanan All-Star maçıyla son buldu. Jordan'ın son All-Star'ından sonra eminim kimse artık bu haftadan zamanında aldığı hazzı alamıyor, bunlara en başta ben dahilim. Ama ne var ki zevkliydi bu yılki All-Star haftası. Detaylara gelince...

Hafta cumayı cumartesiye bağlayan gece ünlülerin kendi aralarında oynadığı maç ile başladı (maça Türk doktor Mehmet Öz de katıldı) fakat NTVSpor yayını içinde yer almadı. Bizler direkt Rookies - Sophomores maçı ile bağlandık haftaya. Maç NBA'deki çaylaklar ve 2. yılını yaşayanlar arasında yapılmaktadır, bilmeyenlere duyrulur. 2. yılındakilerin (yani Sophomore'ların) kadrosuna baktığımızda ezici olması beklenen bir pota altı önderliğinde onlar için rahatça kazanabilinecek bir maç olarak gözükmekteydi. Zaten çaylaklar, adı üstüne çaylak. 2. yıl oyuncuları ise NBA'e daha alışkın, daha organize olmakta rahat oldukları bilinir. Bu zamana kadar da Rookies sadece 2 kere kazandı tarihte. Fakat çaylaklar son derece güzel oynadı, Dejuan Blair ile pota altında da çekişmeyi sağladılar ve maç uzun süre 10-12 sayı fark ile çaylakların önderliğinde geçti. Maçı da haklı olarak kazandılar. Michael Beasley ve Russell Westbrook sağolsun da diyebiliriz. MVP ise Tyreke Evans seçildi fakat kendi isteğiyle, bu ödülü Dejuan Blair ile paylaştı.

Cumartesi gecesi, All-Star haftasının en gösterişli gecesi desek yanlış söylemiş sayılmayız sanırım. Smaç yarışması, 3'lük yarışması, yetenek yarışması vs... Gece yine bizim yayınımıza sunulmayan H.O.R.S.E ile başladı (Türkiyede bu oyun EŞŞEK adı altında oynanıyor, sokak kültüründen çıkan bir oyundur). Bizlere ilk sunulan Shooting Stars oldu. 3 oyuncu, farklı noktalar, bu noktalardan basketi yapana kadar atış yapar, en son ortasahadan sokmaya çalışırlar ve en kısa sürede ortasahaya gelip basketi yapan kimse o kazanır. 1 oyuncu aktif basketbolcu, 1 oyuncu Bayanlar NBA'den (WNBA) ve bir oyuncu da eski basketçilerden olmak üzere 3 kişi. Sacramento takımı, Atlanta takımı, Los Angeles (Lakers ve Clippers karışık) takımı ve Texas (Dallas, San Antonio, Houston karışık) takımı karşı karşıya gelirken Dirk Nowitzki liderliğindeki Texas takımı galip gelmeyi başardı.
2. yarışma Skills Challange'tı, yani yetenek yarışması. Oyuncuların pas, topla koşma, top taşıma, şut ve turnike yeteneklerini en kısa zamanda parkurda gerçekleştirmesiyle oynanan bir yarışmadır. Çok keyifli gelmediğinden bana kısaca geçiyorum, Steve Nash kazandı, Deron Williams, Brendon Jennings ve Derrick Rose yerine yarışmaya dahil olan Russell Westbrook elendi.

3. yarışma ise 3 Points Challange, 3'lük yarışması. Yarışmada 5 farklı 3'lük noktasından 5'er top atılır. Her biri 1'er puan ve her istasyonun son topu (Money Ball) olan renkli toplar ise 2'şer puan geçerliliğindedir. Yarışma geçen senenin şampiyonu Cook, Pierce, Billups, Curry, Gallinari, Frye katıldı. Tüm isimler arasında en az şans tanınan isim Pierce'tı, o kazandı:)

Cumartesi gecesinin son yarışması ise son zamanlarda çok konuşulan Slam Dunk Contest'ti, yani smaç yarışması. Geçen sene haksızca bu ödülü aldığı savunulan Nate Robinson, Toronto'nun çaylak oyuncusu DeMar DeRozan, Charlotte'tan Gerald Wallace ve Lakers'tan Shannon Brown katıldı. Şahsi favorim Shannon Brown'dı fakat uzak ara sıçtı. Yarışmayı yine çok konuşulacak bir şekilde Nate Robinson alarak tarihte bu yarışmayı 3 kez kazanan tek isim olmayı başardı. Ne kadar hak etti, tartışılır. Bir kere olsun eleştiri almadan kazanamadı adam.

Pazar gecesi ise maçların en büyüğü All-Star maçına konuk olduk. Maç haftanın diğer yarışmalarından farklı olarak Dallas Cowboys'un (NFL takımı) devasa stadında oynandı. Normalde futbol stadı olan bu stadın hazırlanması için belli ki çok büyük emekler harcanmış. 20.000 kişi civarında olan basketbol arenalarını düşünürsek, 108.713 kişinin izlediği (Guiness rekorlarına girdi) bu maç için değer sanırım bu emekler de. Sahanın üstünde daha önce hiç bu kadar büyüğünün üretilmediği, 2 basketbol sahası büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü de bir ekran vardı ki, adeta sanat eseri gibi:) maça gelince, uzun süre doğu takımının önde olduğu maçın son periyodunda Billups'ın katkısıyla batı takımı maça tutunmayı başardı. Doğuda Wade, Lebron, Bosh arasında gidip gelen MVP ödülü, batının kazanması halinde gideceği adres belliydi, Carmelo... Fakat önce Wade'in daha sonra da Deron Williams'ın karşılıklı hataları neticesinde beklenildiği üzere Doğu kazanmasını bildi (141-139). Howard ise Shaq'ın görevini üstlendi, eğlencelik hareketler yaptı ve dahası 3'lük basketiyle gönülleri şenlendirdi. Maçın kadrosu işte şöyleydi:


  • DOĞU ALL-STARS
Lebron James
Kevin Garnett
Dwight Howard
Joe Johnson
Dwayne Wade
Al Harford
David Lee (Allen Iverson yerine)
Rajon Rondo
Paul Pierce
Chris Bosh
Gerald Wallace
Derrick Rose

  • BATI ALL-STARS
Dirk Nowitzki
Carmelo Anthony
Amare Stoudemire
Steve Nash
Tim Duncan
Jason Kidd (Kobe Bryant yerine)
Chris Kaman (Brandon Roy yerine)
Pau Gasol
Chauncey Billups (Chris Paul yerine)
Deron Williams
Zach Randolph
Kevin Durant

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder