Pazartesi, Kasım 29, 2010

Wikileaks Ne Lan?!

Es kaza bi yerde denk geldim. Gugıllayayım dedim ama o kadar çok şey var ki, nerden başlamam gerektiğini kavrayamadım henüz. Çok merak ediyorum nedir, ne değildir. Rica ediyorum biri ya aşağıdaki yorumlarda özet geçsin ya da şu konuyu ele alan bi blog yazısı yazsın aydınlanabileceğim. Zaten varsa böyle bir yazı, link atın plz.

3 yorum:

  1. wikileaks julian assange adında bi zekinin eseri.assange fizik ve matematik eğitimi almış sonrada bilgisayar programcılığı ve hackerlık yapmış son olarak da 2006 da wikileaks internet sitesini kurmuş, 9 kişi yönetim kurulunda bulunmakta ve assange da basın sözcüsü ve yönetim kurulu üyesidir. sitenin amacı dünyanın kirli çamaşırlarını ellerine geçen gizli belgelerle ortaya dökmektir. daha önce de WikiLeaks 26 Temmuz 2010'da Amerikan ordusunun 2004-2009 yılları arasında Afganistan Savaşı'nda tutmuş olduğu 92.000 belgeyi The Guardian, The New York Times ve Der Spiegel gazeteleriyle birlikte açıklamıştır. genel olarak bunlar söz konusu dünkü mesele de wikileaks in yeni belgeler açıklamasıydı. haber sitelerinden dünün ayrıntılarını da takip edebilirsin

    YanıtlaSil
  2. bide kelime doğrulamayı kalldırırsan blogun için daha hayırlı olur insanlar yorum yaparken daha rahat olur;)

    YanıtlaSil
  3. Ya çok araştırdım ama o kadar farklı kaynaklardan açıklamasına ulaştım ki, nerden başlıyım nerde bitiriyim diye düşünürken beynim ambele oldu! Ama sonunda bi blog buldum, detaylıca, basitçe anlatmış tüm olayı:) Sana da çok teşekkür ediyorum açıklaman için:) Ha bi de kaldırdım sanırım o zamazingoyu. Bana doğrulatmadığından rahatsızlık duymam da söz konusu olmamıştı, uyardığın için ayrıca teşekkür ederim:)

    YanıtlaSil