Perşembe, Ocak 28, 2010

Sonisphere Festival 2010 "Episode 2"



Henüz daha birkaç gün önce bu festival ile ilgili az çok bilgileri vermiştim, 2 alt kayıtta görebilirsiniz. Şimdi neden tekrar yazıyorum? Hmm... İsimlerle anlaşma "kesin olarak" imzalandığını resmi ağızlardan (festivalin Türkiye ayağının organizatörü Purple Concerts tarafından) duyruldu. Hem de üstüne balını şekerini dökerekten... Bal ve şeker ne mi?Mastadon? Heaven&Hell? Sanırım yeterli:)


Türkiye böyle bir festival görmedi. İçimden bir ses Purple Concerts haricindeki herhangi bir konser organizatörü varsa işin içinde yine göremeyiz. P.C. bu işi gerçekten biliyor ve hakikaten hakkıyla da yapıyor. Festivale Big Four + Rammstein katılacak Heaven&Hell de olursa artık kıyamet kopar derken üstüne bir de son yıllarda metal müzik piyasasında özellikle sahne şovlarıyla adından sık sık söz ettiren Mastadon da eklendi. Şöyle bir düşünün, deli gibi para biriktirdiniz, metalcisiniz, akmarda herhangi bir müzik markete girdiniz. Hangi grupların cd'lerini almak istersiniz? Metallica, Slayer, Megadeth, Heaven&Hell sanırım ilk sayılacak isimler arasında. Popüler isimlerden eminim ilk albümü alıncak isimler arasında Rammstein da vardır. Tabii iyi bir thrash metalciyseniz Anthrax'ı eminim atlamak istemeyeceksiniz. CD'leri boşverin de hepsini aynı sahnede izleyeceksiniz! Metal müziğin en babalarını hatta dedelerini/atalarını Beşiktaş'la Taksim'in orta yerinde, Dolmabahçe'de, bu ülkedeki en efsanevi konserlere mekan olmuş İnönü Stadında izleyeceğiz. Sizin de kulaklarınıza inanılmaz gelmiyor mu?:)

Line-up bu şekilde kalır kalmaz mı bilinmez. Artık benim hayalgücüm ötesine berisine geçmekte ciddi anlamda sıkıntı yaşamakta an itibariyle. Türkiye'den ise sadece Foma grubu açıklandı. Birçok daha isim eklenecek anlaşılan, irili ufaklı. Hepimize şimdiden hayırlı olsun!


Purple Concerts(PC)'tan birkaç bilgi Sonisphere ile ilgili:
  • Festivalin 2 headlinerı belli. Metallica ve Rammstein. Diğeri mavcut isimlerden seçilecek heralde, bir büyük isim daha açıklanmaz diye sanıyorum ama bunca gruptan sonra bir de Maiden patlatsalar şaşırmam!
  • Festivallerde en zor anlaşma sağlanan isimler headlinerlar olurken PC önce 2 headlinerla anlaşmış. 3. isim ise Metallica'nın daveti üzerine festivalde yer alan Heaven & Hell olmuş.
  • Festivalin bu yıl 2. senesi ama 2 yıl önce Metallica Festival olarak da varmış. Geçen yıl isim değişikliğine gidilmiş. Metallica olması ise grubun bu festivalin başlaması aşamasında büyük desteğiymiş.
Dipnot: Daha önce belirtmemişim, bilmeyenler varsa festival Haziran 25-26-27 tarihlerinde gerçekleşecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder