Çarşamba, Eylül 29, 2010

Erkekler, Kadınlar, Geçmişler...

Üsturupsuz Yazar nickli hanımın bloğundaki (http://usturupsuzyazar.blogspot.com/2010/09/merak-hastalk.html) yazıyı okuduktan sonra yorum yapayım dedim ama yorum öyle dallandı budaklandı ki ayrı bir blog yazısına dönüştü iyice. Ben de sıkmamak adına burdan yorumlayayım dedim.
Konumuz kadınların ve erkeklerin ilişki içersinde karşı tarafın geçmişini kurcalaması... Sanırım birçoğumuz bunu yapıyoruz. Ben de zamanında az yapmadım. Peki soktuk diyelim burnumuzu, sonra ne olcak? Şunlar:

Erkeğin geçmişi kalabalıksa: Kadın bi tribini atar öncelikle. Bazısı abartır ayrılmaya kadar götürür. Ama ilişkilerde kadın hep affedici taraftır. Hiçbir tepkisi erkekler kadar üst şiddette olmaz (trip konusunu hariç tutuyorum, o konuda su dökemeyiz ellerine). Daha sonra muhtemel olan aşama kadının küsmesi ve bu dönem içindeki ağlama krizleridir. Akabinde de sürekli laf sokmalar, kafadaki "ulan benle de yatıyo ama acaba Ayten onu daha mı mutlu ediyodu? Peki ya Fatma'yla ne yaptılar? Ulan keşke Şevkiye'yi araştırmasaydım benden daha güzel resmen!" gibi gibi sorular coşar. Kısacası: ilişki boka sarar.


Erkeğin geçmişi yok denecek kadar azsa: Bu durumda karşı tarafın geçmişi önemlidir. Eğer karşı tarafın geçmiş defteri kabarıksa 2 durum gözükebilir:
1- Kadın "ulan toysun daha, bi siktir git kendini aş da gel amk" diyebilir
2- Kadın "ayyy canım kıyamam kııızzz. Buna kuku göstersen bomba sanar polise teslim eder" diyebilir.
2 durum da erkek açısından kötüdür. 1. durum kadın açısından da kötüdür. Ve her iki durumda da ilişki boka sarar.

Kadının geçmişi kalabalıksa: Oyyyy... En vahimi. "Vay orospuuuuu" durumu. Emre Yılmaz'ın Şeytanın Fısıldadıkları kitabında çok sevdiğim bir sözü vardır: "Kadının çapkınına orospu, Erkeğin orospusuna çapkın denir" diye... Hakketen ne kadar da doğru laf. En azından Türk milletinin gözünde. Kadının geçmişinin kalabalık olduğunu öğrenen erkek için ilişki %90 ihtimalle zaten bitmiştir. Bir gelecek yoktur. Kadın bu aşamadan sonra ya ayaklı kukudur ya da ex-sevgilidir artık. Kimi tiplerde durum dayak atma gibi gudik bi duruma kadar gidebilir. Serde "delikanlılık" (!) var ya amk... Neyse, kısacası ilişki boka sarar.

Kadının geçmişi yok denecek kadar azsa: Yine karşının -erkek tarafının- geçmişi önemlidir. Erkek geçmişinde am üstünde fındık kırdıysa durum erkek için süperken kadın delirir (bkz. durum 1). 2 tarafın da yok denecek kadar az ise bu 4 ahval içersinde en tatlısı, en sevimlisidir. 2 tarafın da kafası rahattır. 2 taraf da temkinli davranır, öyle hemen ilk günden hoppala yârim yaz geldi durumu yoktur. Herşey için beklenir. Haa ama çok beklenirse erkeğin gözü dışarı kayar. Veeee kaçınılmaz son: ilişki boka sarar.


Kıssadan hisse: her durumda ilişkinin boka sarabilitesi vardır. Anlayış sınırlarının aşıldığı bazı özel durumları tüm opsiyonlardan uzak tutuyorum. Mesela, kimi erkek var bakir olsun, sevgilisi 252870372935 kişiyle beraber olmuş olsun umursamaz. Kişisel notum: Godoş musun amk, o kadar da değil!!!!111!!BİRBİR!!1! Ha ama her kadın ve her erkek için olması gereken maximum sayı diye bir göreceli durum vardır. Kimi kadın "aaa 2 kişi mi sadece bişey olmaz" der (gene takar kafaya fakat piskopata bağlamaz). Ya da kimi erkekte de görülebilir bu durum. Lakin işin görecesinin ucu öyle kaçıktır ki çok çok nadiren bu anlayış karşılıklı gösterilir. Zor beee...

Dipçik: Incubus - Love Hurts http://fizy.com/#s/1dl8qe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder